Logo bg.yachtinglog.com

12 най-популярни туристически атракции във Виктория, Британска Колумбия

Съдържание:

12 най-популярни туристически атракции във Виктория, Британска Колумбия
12 най-популярни туристически атракции във Виктория, Британска Колумбия

Ada Peters | Редактор | E-mail

Видео: 12 най-популярни туристически атракции във Виктория, Британска Колумбия

Видео: 12 най-популярни туристически атракции във Виктория, Британска Колумбия
Видео: Bondi to Coogee Coastal Walk - Sydney, Australia - 4K60fps - 6 Miles! 2024, Април
Anonim

В южния край на остров Ванкувър, Виктория е защитена от планини и е повлияна от топлия ток от Северен Тихи океан - създавайки най-мекия климат в цялата Канада. Парковете и градините в този красив град са осветени с листа и цветя през цялата година. Само тесният проток Хуан де Фука разделя този (най-големият остров на тихоокеанското крайбрежие на Северна Америка) от Олимпийския полуостров на САЩ с неговите често заснежени върхове.

Столицата на Британска Колумбия, Виктория е тиха, небостъргач и в голяма степен административна и жилищна. Към тези очарования се добавя централна зона, разположена около красивата Вътрешното пристанище, която запазва сградите и атмосферата на викторианското наследство. В Empress Hotel хората все още се събират за следобеден чай през целия ден.

Вижте също: Къде да останете във Виктория

1 Музей Роял Британска Колумбия

Музей на Royal British Columbia InSapphoWeTrust / снимка промяна
Музей на Royal British Columbia InSapphoWeTrust / снимка промяна

Провинциалният музей на Британска Колумбия се намира по средата между сградите на Парламента и хотел Empress Empress. Това е най-добрият музей на природната и културна история в Канада, с много триизмерни екрани, предлагащи празник на забележителности, миризми и звуци. Разходете се през тропическа гора, гледайте животни на плажовете на западния бряг и в приливните влажни зони, седнете сред аборигенни церемониални стълбове и маски, ходете в голяма къща и научете се за първите народи на народите след европейското споразумение. Другите интерактивни функции включват реплика HMS Discovery - корабът, който донесе капитан Ванкувър до тези брегове и улица от магазини в Стария град.

Навън Thunderbird Park е дом на традиционно издълбани паметници и къщи за къща. В близост, малките средата на 19-ти век, Къщата на Хелкен е най-старата резиденция в Британска Колумбия, която все още стои на оригиналния си обект. Къщата някога принадлежи на J.S. Хелкчен, практикуващ лекар и местен политик. Той активно се бори за тогавашната британска колония Виктория и Британска Колумбия, за да се присъедини към новосъздадената конфедерация на Канада.

Адрес: ул. Белвил 675, Виктория

Официален сайт: https://royalbcmuseum.bc.ca/

2 Хотел Феърмонт императрица

Хотел Феърмонт императрица
Хотел Феърмонт императрица

Построен през 1908 г. за канадския Тихия океан, подобно на Château Frontenac в Квебек Сити, хотел Fairmont Empress на вътрешното пристанище е една от най-обичаните забележителности на Виктория. Архитект Франсис М. Ратенбъри проектира императрицата и навлизането в огромното фоайе на този луксозен хотел е като да се върнете назад във времето преди Първата световна война. Следобедният чай, сервиран с голям стил, е преживяване за всеки посетител. Разширение в северната част на Empress Hotel се помещава колекция от няколко дузини сцени в миниатюра в Миниатюрен свят, Моделите на историческите събития, замъци и куклени къщи пленяват млади и стари.

Адрес: ул. "721", Виктория

Настаняване: Сравнете хотел Fairmont Empress Hotel Цени

3 Butchart Gardens

Butchart Gardens
Butchart Gardens

За посещение на една от най-престижните туристически атракции в района, следвайте магистрала 17A север на 22 километра до вълшебните градини Butchart в залива Brentwood на полуостров Saanich. Тук, през 1904 г., Джени Бътхарт, съпруга на богат собственик на кариера, започва да оформя ароматна градина в изоставени варовикови работи. Разцвет, не на последно място благодарение на мекия климат, градините оттогава са се превърнали в 20 хектара градинарско турне на сила без конкурент в Канада.

Италианската градина, розова градина, японска градина и потънала градина са сред най-красивите. Открити пространства сред басейните, фонтаните и многото екзотични растения се използват за артистични и музикални представления.

Адрес: 800 Benvenuto Ave, Brentwood Bay

Официален сайт: https://www.butchartgardens.com/

4 Парламентарни сгради

Парламентарни сгради
Парламентарни сгради

Доминираща в южната част на вътрешното пристанище е внушителната седалище на провинциалното правителство на Британска Колумбия - сградите на Парламента. Проектиран от архитект Йоркшир Франсис М. Ратенбъри и построен през 1897 г., внушителните каменни сгради имат чисти, подредени градини и са много привлекателни на външен вид - особено през вечерта, когато са осветени от свещи на светлините.

На височина над масивния купол е позлатена статуя на капитан Джордж Ванкувър (1757-1988 г.), която изпълнява първото обиколка на остров Ванкувър. Данните на известни личности от провинцията украсяват фасадата. Голяма статуя на кралица Виктория изследва вътрешното пристанище от терасата. Екскурзии до центъра на града с конски колички напускат наблизо.

Адрес: ул. "Белвил" 501, Виктория

5 китайски квартал

Плодове и зеленчуци в Чайнатаун
Плодове и зеленчуци в Чайнатаун

Около Стария град е малката, но въпреки това очарователна, Чайнатаун. Въведена през очевидна порта, тя заема само два блока в близост до улица Government Street и Fisgard Street. Преди столетие живееха в китайския квартал 8000 души. През 1971 г. той става определен исторически район. Една от любимите спирки на забележителностите е изключително тясната Фен Тан Али.

6 Парк Бийкън Хил

Парк Бийкън Хил
Парк Бийкън Хил

Зелени и добре поддържани, Beacon Hill Park е любимо място за отдих в близост до центъра на града. От най-високата си точка има прекрасни гледки към пролива Хуан де Фука до заснежените върхове на Олимпийския полуостров. Крайъгълен камък в югозападната част на парка маркира западния край на Транс Канада магистрала.

Адрес: ул. "100 Кук", Виктория

7 Замъкът Крейгдароч

Замъкът Крейгдароч
Замъкът Крейгдароч

Приказната къща на Виктория, замъкът Крейгдароч, се счита за скъпоценност на викторианската архитектура.Имигрантският шотландски предприемач Робърт Дънсумър поръчал дом за жена си през 1880-те. Dunsmuir се сдобива с въглища, но умира преди къщата му да бъде завършена.

Къщата се намира в особено благоприятна област Виктория. елегантен Rockland центрове на "Рокланд Авеню", който е облицован с домове за велико наследство, включително правителствена къща - официалната резиденция на представителя на Нейно величество в Британска Колумбия. Самата къща е затворена за обществеността, но прекрасните градини са удоволствие.

Адрес: 1050 Жоан Кресен, Виктория

Официален сайт: https://thecastle.ca/

8 Национален исторически обект Форт Род Хил

Национален исторически обект Форт Род Хил Херб Неуфелд / фото модифициран
Национален исторически обект Форт Род Хил Херб Неуфелд / фото модифициран

Барутните батерии в Националния исторически обект Форт Род Хил, на около 13 километра западно от Виктория, служеха за охраната на защитените води на пристанище Есхималт, някога британска военноморска база. Оръдията са в експлоатация от 1895 до 1956 г. Днес може да се посети добре запазената крепост. Наблизо е точката Фаргард Лайтхаус е първият на западния бряг на Канада и е окончателно местна забележителност.

Адрес: 603 Форт Род Хил Род, Виктория

Официален сайт: https://www.pc.gc.ca/lhn-nhs/bc/fortroddhill/index.aspx

9 Морски музей на Британска Колумбия

Морски музей на Британска Колумбия Кийт Тайлър / снимка модифицирана
Морски музей на Британска Колумбия Кийт Тайлър / снимка модифицирана

Бившата съдебна къща (1869) в площад Бастион сега е Морският музей на Британска Колумбия, показващ множество вещи от епохата на платновете. Основен елемент на музея е "Тиликум" - голям индийски кану, в който в началото на века някои безстрашни души пътували до Англия. Също така - в достатъчно старателно събрание - е и легендарният Ричард Матю Беги, чието правораздаване в края на XIX век доведе до това, че е кръстен "висящият съдия".

Околният площад Бастион е главната артерия на Виктория Стар град - улица Уорф, правителствена улица и улица "Дъглас", която минава на север-юг, и Джонсън Стрийт, улица "Йейтс" и улица "Форт Уолд". Красива местност за разходки, Стария град може да се похвали с някои исторически сгради и старомодни магазини като шоколада на Роджър и тютюнопроизводителя E.A. Морис.

Адрес: 28 Bastion Square, Виктория

Официален сайт: https://mmbc.bc.ca/

10 Национален исторически обект Hatley Park

Национален исторически обект Hatley Park
Национален исторически обект Hatley Park

Националният исторически обект Hatley Park се състои от замък, построен през 1908 от бившия британски премиер на Британска Колумбия и въгледобив барон Джеймс Дънсумуър и едуардско имение с японски, италиански и розови градини. Посетителите могат да изберат да ходят в градините или да се запознаят с замъка - сега са базата на университета "Роял Пътища".

Адрес: 2005 Sooke Rd, Виктория

11 Виктория пеперуди градини

костенурка
костенурка

Разположени в близост до Butchart Gardens, Victoria Butterfly Gardens са вътрешни тропически градини, предназначени да поберат до 75 вида екзотични пеперуди и молци, плюс някои птици, риба и влечуги. Интересният закрит пейзаж включва водопади, дървета и цветя.

Адрес: 1461 Benvenuto Ave, Central Saanich

Официален сайт: https://www.butterflygardens.com/

12 Зоопарк Бъдни градини

Victoria Bug Zoo Как виждам Живот / снимка промяна
Victoria Bug Zoo Как виждам Живот / снимка промяна

Влез в свят на насекоми и паяци в зоопарка "Виктория Бъф". Устройството разполага с редица бъгове от цял свят, много от които могат да задържат посетителите. Привличането, фокусирано върху създателите, се намира близо до вътрешното пристанище на Виктория.

Адрес; 631, ул. Кортни, Виктория

Официален сайт: https://www.victoriabugzoo.ca/

Къде да останете във Виктория за разглеждане на забележителности

Препоръчваме тези страхотни хотели в непосредствена близост до брега на Виктория и топ туристически атракции:

Хотел Abigail's: четири звезди лукс, романтични легла с 4 колони, дървени камини, безплатна закуска и мезета.

  • Хотел Victoria Regent: хотел на брега на брега на морето, гледка към пристанището, фантастично местоположение, просторни суити с напълно оборудвани кухни, прозорци от пода до тавана.
  • Best Western Plus Inner Harbour: достъпни цени, местоположение на пристанището, приветлив персонал, открит отопляем басейн, джакузи и сауна, включена закуска.
  • Хотел Capital City Center: бюджетен хотел, пеша до пристанище, външен сезонен басейн, удобни легла, денонощно портиер.
  • Препоръчано:

    Избор на редакторите