Езерото Луис и най-старият национален парк в Канада - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Езерото Луис и най-старият национален парк в Канада
Автор: Peika.bg
Езерото Луис и най-старият национален парк в Канада

Ако не сте любители на горещото време и пърженето по плажове, а вместо това предпочитате спокойствието на прохладната планина, мястото, за което ще ви разкажем е точно за вас.

Езерото Луис, което се намира в националния парк Банфв Алберта, Канада, е заледен воден басейн на 5 км от едноименното селце и магистралата, пресичаща цяла Канада.

To носи името на принцеса Луис Каролина Албертa, която е четвъртата дъщеря на кралица Виктория и жена на Маркиза от Лорн, който бил и генерален губернатор на Канада в края на 19-и век.

Водите на това прекрасно местенце са с изомруден син цвят, който се получава когато при топенето на ледовете, водата се стича и се отронват малки частици от скалите, които променят цвета. 
Езерото е с площ 8 кв. км и се оттича през залива Луис в река Боу, като завличането е с дължина от около 3 км.

На източния бряг на водния басейн е разположен луксозен хотел, построен през първото десетилетие на 20-и век от канадската тихоокеанска железница.

Езерото Луис се счита за една от най-атрактивните и привлекателни туристически дестинации, която е любима не само на местните. Целият Национален парк Банф впечатлява със своите природните дадености. Това е най-старият национален парк на Канада и е създаден още през 1885 г. в Роки Маунтинс. Той се различава от останалите с това, че в него са се запазили много глетчери, ледници и ледени полета от хилядолетия насам.

Езерото Луис и най-старият национален парк в Канада

Екосистемите, както в националния парк, така и около езерото Луис, са изключителни планината, пещерите, иглолистните гори и животинският свят там са поставени под сериозна закрила от страна на властите. С течение на годините националният парк се оказва едно от най-примамливите места за туристите места и съответно се радва на голяма посещаемост, което обаче до известна степен застрашава природата му. Именно затова се наложило вземането на мерки от страна на държавата, за да се опазят екосистемите в парка.

Ако сте се вечатлили от това приказно местенце, имайте предвид, че голяма част от региона е само дива природа. Може да нощувате единствено в градчето Банф или в хотелите около езерото Луис. Оттам ще може да се наслаждавате на прелестта на планината, която заедно с изумрудените води на езерото, прави гледката зашеметяваща.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин